Over Ilona’s schrijfblog

Hoi, ik ben Ilona, 27 jaar en ik woon in Dordrecht. Zoals je wel kunt raden is schrijven een van mijn hobby’s. Begin 2016 kwam ik, zoals wel vaker, ineens op een gaaf idee voor een thriller. En in plaats van het idee te laten varen, sloeg het in m’n bol en ik begon gewoon. Nou heeft een boek schrijven wel wat voeten in de aarde. Om een goed hoofdstuk op papier te krijgen, dat werkelijk iets zinnigs toevoegt aan het totale verhaal, heb ik toch al gauw een paar uur vrije tijd en een goed uitgeslapen, stressvrij hoofd nodig. Wat ik heb zijn vooral korte momentjes tussen de dagelijkse bezigheden door, of ’s avonds voor het slapen gaan. En om toch lekker aan het schrijven te blijven, besteed ik die korte momentjes aan het schrijven van korte verhalen.

Ik schrijf van alles en nog wat. Dramatische of verdrietige stukjes, verhaaltjes waar je blij van wordt, fantasierijk of realistisch, net waar ik zin in heb. Omdat ik regelmatig uit mijn slaap word opgeschrikt door de meest bizarre en spannende dromen, ben ik die dromen ook als verhaaltjes gaan uitschrijven en deze vormen de serie ‘Nachtmerries voor het slapen gaan’.

Eigenlijk las niemand die verhaaltjes ooit en dat vond ik toch jammer. Ik ben deze blog dus vooral begonnen om mijn hersenspinsels de grote wijde wereld in te slingeren. Tips, suggesties en commentaar zijn van harte welkom, dus neem gerust contact op. En dan rest mij nu niets anders meer dan je veel leesplezier te wensen!