Feuilleton: Het monster onder jouw bed – deel 4

Lees hier het vorige deel…

Tik negeerde mijn ongeduldige gewiebel, gefronste wenkbrauwen en trommelende vingers en ging rustig verder met zijn verhaal: ‘Ooit was het voor reizigersvolken heel simpel om energie uit de ruimte te filteren. Elk volk draaide op net een ander soort energie en gebruikte dus net een ander soort filter en daardoor was er geen competitie. Er zijn volken die het goed doen op jullie liefde of dankbaarheid, wij teren vooral lekker op onbezorgde blijdschap, maar er zijn ook volken die draaien op jaloezie, woede of verdriet. Omdat de meeste volken in een zekere balans zijn, is er van alle emoties altijd voldoende aanwezig en is elk reizigersvolk voorzien.’ Ik gniffelde. ‘En ik maar denken dat wij zo’n ontevreden klaagvolk waren. Maar jullie blijheidsvolkjes komen dus gewoon aan jullie trekken!’ Tiks antennes trilden wat toen hij riep: ‘Ik zei toch ooit! Dat is veranderd!’ Bedeesd nam ik nog een slok koffie. Tik zag er dan uit als een kleuter in een vreemd bontgekleurd carnavalskostuum, ik had geen idee wat hij kon doen als hij kwaad werd. Als hij kwaad kon worden, want was dat niet zonde van de energie? Had ik al genoemd dat ik er eigenlijk niks van snap?

‘Een jaar of tachtig geleden kwamen de Azara erachter dat een groot deel van de simpele volken in het universum ook vrij simpel te beïnvloeden zijn.’
‘Wie zijn de Azara?’
‘De Azara zijn een reizigersvolk dat leeft op jullie angst. En om zelf sneller uit te kunnen breiden en te ontwikkelen, zijn ze tientallen jaren geleden begonnen met het verhogen van de energieoogst, door meer angst te zaaien.’
‘Probeer je me nu bang te maken?’ Grapte ik. Maar Tik keek doodernstig uit zijn grote roze ogen. ‘Hoe dan?’ Zuchtte ik.
‘Emoties kun je zaaien. Zoals jullie zaadjes planten en daar later de vruchten van plukken. Als wij angst in jullie hoofd planten, kan dat uitgroeien, tot het uit je hoofd stroomt en je je naasten aansteekt. Zo kan angst door een volk verspreiden als een virus. Planten we optimisme en blijdschap of liefde, dan zie je ook dat dit kan uitgroeien en verspreiden. Er zijn zelfs mensen die deze trend beginnen te doorzien. Hoe positiever jij jezelf dwingt te zijn hoe positiever jouw leven na verloop van tijd werkelijk is. Terroristen gebruiken het om hele volken klein te houden.’
‘En de, ehh, hoe heten ze? Die doen dat bij ons? Angst in onze hoofden planten?’
‘Juist, de Azara doen dat al lange tijd bij jullie en vele andere volken in het universum.’

De koffiepot was leeg. En dat was maar goed ook want ik begon een beetje misselijk te worden van die overdosis koffie. Het was inmiddels al 3 uur ’s nachts en ik kreeg de indruk dat ik voor zonsopgang niet te horen zou krijgen wat Tik onder mijn bed had gedaan. Hij leek erg aardig, maar Jezus wat een kletskous! In de alienwereld waren ze blijkbaar niet heel erg to the point. En plantjes in ons hoofd? What the hell? ‘Zeg Tik, doet dat niet zeer, dat geplant van jullie?’
‘We planten emoties, geen planten.’
‘Oh ja ok, maar merken we dat niet dan?’
”Maar natuurlijk wel. Jullie noemen het dromen.’

Lees hier verder…

2 gedachten over “Feuilleton: Het monster onder jouw bed – deel 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *